Det optimale samarbejde

’Det optimale samarbejde’ er en oplevelsesorienteret og interaktiv workshop, som egner sig godt til mindre grupper på op til omkring 25 personer, f.eks. medarbejdere i en virksomhed eller institution. Der tages udgangspunkt i konkrete kreative og praktiske opgaver, som giver gruppen mulighed for at mestre forskellige typer samarbejde. Herigennem belyses gruppens ressourcer, og med afsæt i ikkevoldelig kommunikation og anerkendende metode perspektiveres der til gruppens hverdag. Workshoppen kan være et energifyldt input som led i en medarbejderdag eller pædagogisk weekend.

Varighed: 45 minutter til 90 minutter.

 

”Jeg skal ærligt indrømme, at jeg tænkte, det ville blive en udfordring at lave en workshop, som kan være relevant for en medarbejdergruppe, som både har meget forskellige arbejdsområder, uddannelsesniveau og erfaringer. Det lykkedes på smukkeste vis for Mathias at skabe en workshop, der kunne favne forskelligheden samtidig med, at arbejdet i grupperne både blev konkret og relevant. Selv de mest tilbageholdende deltog aktivt i opgaverne med højt humør. Jeg vil især fremhæve Mathias måde at time workshoppen på. Korte hurtige opgaver blandet med korte teoretiske indspark og hurtige skift gav en meget dynamisk og afvekslende workshop. Dialogøvelser og opgaver var tilrettelagt, så alle deltog og bød ind.

Jeg havde inden workshoppen advaret Mathias om, at hvis det blev for ”langhåret” eller alternativt ville denne medarbejderflok ”stå af”. Mathias mødte medarbejderne der, hvor de var. Han gav dem mulighed for at prøve girafsprog i praksis, med nogle gode eksempler, som lå tæt på deres hverdag. Deres dom var: ”Det her, det var sgu godt”.

Margit Bannebjerg Williams, Administrativ leder, Skæring Skole